Connect with us

Fake Harvard

Скандал! Линда извади наяве тайните на Киро

Published

on

Линда Петкова е взела пример от първите дами на Америка Мишел Обама, Хилъри Клинтън и Джаки Кенеди и е решила да разкаже тайните си в книга. Канадката вече имала подписан договор и била в усилен работен процес, като дори заснела фотосесия за корицата и съдържанието на книгата с професионален фотограф. Част от снимките се състояли на родното Черноморие край Лозенец, където с мъжа ѝ Кирил Петков имат лятна хасиенда. Кадри имало и от дома на семейство Петкови в центъра на столицата, както и от заведението на сладкарката.
В книгата бившата премиерша щяла да се изповяда и да разкаже тайните на своя живот, както и нечувани истории от дългогодишния им брак с Петков. Те обаче щели да бъдат придружени и от любимите им кулинарни рецепти и спомени, пише Ретро.

Икономистка по образование, 43-годишната канадка всъщност е позната сред хората като любител-готвач, чиято кариера в кулинарията стартира след участието ѝ в предаването „Мастършеф“ преди 3 години. Макар че спечели златна престилка, Линда не можа да стигне до финала и да грабне голямата награда от 100 бона, но непосредствено след шоуто откри своя сладкарница в София, където продава здравословни, веган, кето и безглутенови печива и десерти. В книгата си тя щяла да представи голяма част от тях, но щяла и да докаже, че я бива не само в тортите и козунаците, а и в засуканите основни ястия. Голяма част от знанията си в кулинарията Линда е наследила от покойната си майка Маргарет, която почина преди 3 години след тежка битка с рака. Родителката на канадката е била диетолог по професия, а съпругата на Петков избрала да се храни безглутеново не по своя воля, а защото страдала от редица здравословни проблеми. Още по-голяма мотивация да става все по-добра в кулинарията и да разработва иновативни рецепти били нейните три дъщери Ванеса, Ема и Анна, най-малката от които страдала от диабет и имала специални хранителни потребности.
Повече от десет години фамилията се храни без глутен, а бившият премиер Кирил Петков, който нямал непоносимости към храни, свикнал дотолкова с менюто, че докато бе начело на държавата, поръчваше само скъпи биопродукти за хапване в Министерския съвет.

„Много обичам да готвя. Прекарвам цялото си време, правейки точно това. Едната ни дъщеря е с диабет и за нея режимът е по-строг, но всички се адаптирахме. Непоносимост към глутена имаме всички, а аз имам проблем и с щитовидната жлеза. Идеята за създаването на пекарната ми беше на майка ми“, разказва Линда, която щяла да посвети дебютната си книга именно на починалата Маргарет. Баща ѝ Джордж пък наскоро навърши 80 и продължава да живее в родната Канада, където са и двете ѝ сестри със своите семейства.

Наред с писателските пориви на Линда най-голямата им щерка с Петков също работела над своя книга. Ванеса, която завърши за биохимичен инженер в Ню Йорк и продължава да живее в Америка, искала да се отдаде на писането още преди 2 години. Тогава помолила баща си, по чието настояване записала да следва точно тази специалност в Щатите, да напусне университета и да замине за Италия, където да твори над дебютната си книга. Той обаче ѝ казал, че ако го направи, ще спре да ѝ изпраща пари и ще ѝ се наложи да работи като сервитьорка, за да се издържа.

Най-четени