Connect with us

Парламент

Нинова взриви БСП: Бойко, кажи какво ни предлагаш и можем да подкрепим мандат на ГЕРБ

Published

on

Аз съм му казвала в очите на Борисов – тези игрички, които си играе с ПП-ДБ, с БСП няма да му се получат.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

Г-н Борисов си сменя мнението по три пъти на ден. В игри с квадратчета няма да участваме. ГЕРБ като първа политическа сила и Борисов носят отговорност за съставяне на правителство. Той покани ПП-ДБ и започна един бразилски сериал  – Касандра и Алехандро аха да се вземат сутринта, на обяд вече – не, вечерта сватовете делят чеиза, обрисува ситуацията в парламента Нинова.

Седнаха да правят законодателна програма с ПП-ДБ – още няма. Правиха работни групи за бюджет, а има ли? Няма. Следващата въдица, която им хвърли бе – дайте да направим управленска програма. ПП-ДБ глътнаха като шарани и направиха програма, а ГЕРБ я направи на пух и прах. После беше – дайте и състав на кабинет. И него попиляха, каза Нинова.

Хванаха се като първокласници на Борисов. ПП-ДБ направиха салто мортале за 6 месеца. Знам с какъв ентусиазъм тръгнаха и изведнъж да стигнеш до това – той ти подава моркова, а ти тичаш. Едно от най-важните неща в живота и в политиката е да запазиш достойнство. Борисов е отговорен за хаоса, който според мен, умишлено създава. ПП-ДБ реагират лековато. Борисов какво ли си казва – сериалът поомръзна на публиката и им казва „Край с вас започваме преговорите с другите“, продължи лидерът на социалистите.

БСП разбираме сериозността на ситуацията в държавата. Знаем, че това може да се реши, ако парламентът заработи и има редно правителство. Знаем, че сме 23-има и не можем да носим тежестта на управлението. Но и от нас може да зависи какво ще се случва. Ще направим вътрешнопартийно допитване, обясни тя за ходовете на БСП за в бъдеще.

Искаме ред и правила. Първо – да се извадят 4-5 национални важни задачи, а не да си разглеждаме програмите, както ГЕРБ ни канят. Те ни поканиха да коментираме тяхната управленска програма, но ако искат съгласие, няма как да обсъждаме това. Поискахме я, нормално. Изпратиха ни програмата на ПП-ДБ. Попитахме г-жа Атанасова „това ли ни пращате“, а накрая отговор – ми ние я изпратихме, за да се забавляваме. Дистанцирам БСП от този хаос. Не може да ми пращаш програма на чужда партия, за да се забавляваме. Ако на някой му се забавлява, парламентът не е мястото за това, настоя Нинова.

Ако членовете на БСП одобрят, е възможно да подкрепим първи мандат. Г-н Борисов трябва да ни покани и да каже, но преди това да си избистрят и те какво искат в ГЕРБ, а след това сериозно да покани и другите и да каже – предлагам ви тези приоритети, тези министри и вие да контролирате от парламента. Тогава ще питаме партията си, каза тя.

За мен министрите трябва да са експерти. Виждате, че когато излязат напред политиците, започват скандалите. Ние малко трябва да се дръпнем назад, ако искаме да свършим работа за България, допълни Нинова. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени