Connect with us

Fake Harvard

Ексклузивно! Лена Бориславова се отказа от депутатското си място, призна с какво ще се занимава

Published

on

Лена Бориславова, бивша шефка на кабинета на премиера Кирил Петков, е подала днес заявление в ЦИК, с което иска да бъде заличена от списъка с избраните народни представители, предаде Breaking.bg.

Тя бе втора в листата на ПП-ДБ за 24 МИР-София.

Възможно е ЦИК да не разреши на Лена Бориславова да се оттегли от мястото си на депутат. Причината е, че имената на новоизбраните народни представители вече са окончателно обявени. Тогава Бориславова ще трябва в сряда да се закълне като депутат, след което да подаде оставка пред председателя на парламента.

При оттегляне на Лена Бориславова от парламента на нейно място ще влезе седмия в софийската листа на ПП-ДБ Петър Петров, който също е от „Промяната“.

Бориславова обяви новината и в личния си фейсбук профил, като призна с какво ще се занимава:

Дните след изборите показаха, че предстоят още трудни месеци и задачи, както на национално, така и на местно ниво. Формирането на редовно правителство е голямата задача на настоящия парламент.

Но в предизборната кампания се убедих, че много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво.

Вчера Изпълнителният съвет на Продължаваме Промяната взе решение, че успоредно с работата в НС, другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София.

Отговорността към тази задача e огромна – тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност.

Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният специалист в сферата на националната сигурност, моят колега от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още веднъж на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава прозрачно и европейско управление и ще работя заедно с всички вас, за да постигнем тази цел.

Преди година и половина влязох в листите на Продължаваме Промяната, защото вярвах, че зависи от всеки един от нас да работим за промяната, която търсим. През февруари тази година трябваше отново да реша как да продължа своята битка – в или извън листите на обединената коалиция. Кое е най-правилното решение, което ще помогне най-много на обединението? Днес отново трябваше да направя избор. На всички, които подкрепят каузата на #ПродължавамеПромяната и мен лично, обещавам, че няма да се откажем.

Благодаря ви за подкрепата!“, посочи тя

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени