Connect with us

Гербери

ГЕРБ-СДС стартира кампанията в Пловдив с: Модата „Всички срещу ГЕРБ“ счупи държавата

Published

on

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Пловдив. „Тръгваме с амбиция да бъдем първа политическа сила в града и страната.  Заслужаваме доверието на хората, много неща сме направили през годините в Пловдив и в България. Най-важното е, че ГЕРБ е сериозна партия, която може да носи отговорност“, каза градският председател Иван Тотев. Пред предизборния пункт на Главната се събраха кандидатите за депутати от 16 МИР в 49-ия парламент, районните кметове, общински съветници, членове и симпатизанти.

Водач на листата традиционно е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след него са знакови парламентаристи като Радомир Чолаков, Десислава Трифонова и доц. Стефан Шилев. Списъкът с кандидатите за народни представители е от 24 имена.

„Във  времена на несигурност беше модерно да си против ГЕРБ, а никой не отчиташе какво ще се случи в държавата. Видяхме как едни хора с някакви улични лозунги, взеха властта и изведнъж започнаха да се чудят какво да  я правят. В момента, в който не управлява ПП, цената на бензина падна. Виждаме и скока на цените на хранителните продукти, на газа“, коментира Тотев.

Той е категоричен, че ГЕРБ  може отново да управлява. „Няма партия като ГЕРБ, която да носи отговорност, когато трябва да се взимат спешни и кардинални решения. Ние поискахме оставката на кмета на втория по големина град в България, излъчен от ГЕРБ. По-голям пример за носене на отговорност в България никой не може да даде. ГЕРБ е партия, която знае и може да управлява добре и се надяваме, че ще участваме в едно правителство, което да върне България където й е мястото – на европейския път. Тези избори за нас са много важни, победата в Пловдив е важна с оглед и на предстоящия местен вот. Ще направим всичко възможно през този един месец да убедим пловдивчани защо да гласуват за нас на 2 април“, каза още Иван Тотев. По думите му ГЕРБ-СДС ще направи всичко възможно да има стабилно проевропейско правителство.

Вторият в листата на 16 МИР Радомир Чолаков припомни, че  48-ия парламент е бил работещ благодарение на ГЕРБ като първа политическа сила. „Нямаше важно решение, което да не бъде взето с помощта на нашата парламентарна група. Това доказва, че ГЕРБ е незаобиколим фактор в българската политика. На изборите през април 2021 година бяхме първа политическа сила, след това на вота през юли бяхме втори с малка разлика, през ноември бяхме втори, а  на последните избори отново бяхме първа сила. Тенденцията е възходяща и на предстоящия вот на 2 април пак ще бъдем първи. За два месеца и половина приехме 40 закона и над 60 решения. Толкова ефективен парламент не е имало. Показахме, че можем да постигаме консенсус и да реализираме добри законодателни инициативи“, припомни юристът, който беше шеф на Правната комисия в 48-ия парламент.

„Хайде, стига сме си правили експерименти! Хайде, стига вече анархия! Хайде, стига вече инфлация! Време е да възстановим стабилността в страната!“, призова Радомир Чолаков.

Третата в пловдивската листа на ГЕРБ -СДС Десислава Трифонова обясни, че целта на коалицията е освен да има редовен парламент, да възстанови икономическата стабилност в страната. Тя цитира последните данни, според които България е загубила над 5 милиарда инвестиции от чужбина. „При „лошия модел“ на Борисов през 2020 година имаме 3 млрд. инвестиции отвън, след това се наблюдава рязък спад. Никой не желае да инвестира вече в България заради „добрите сили“ от Промяната. Ще се стремим и към незабавно пускане на всички еврофондове, за да възстановим икономически България и да се преборим с инфлацията“, изреди целите на ГЕРБ-СДС Трифонова.

Листа ГЕРБ-СДС за 16 МИР Пловдив-град:

1. Бойко Борисов
2. Радомир Чолаков
3. Десислава Трифонова
4. Доц. Стефан Шилев
5. Спас Шуманов
6. Д-р Валерия Славова
7. Тони Симидчиева
8. Валентин Василев
9. Гошо Къчков
10. Боряна Узунова
11. Таня Гешева
12. Николай Арабаджиев
13. Красимир Тодоров
14. Петър Троянов
15. Ангел Славов
16. Деян Захов
17. Илиян Лалев
18. Ели Гатева
19. Георги Юруков
20. Живка Йовчева
21. Емил Русинов
22. Даниела Митева
23. Адриана Генчева
24. Златка Кочева

Най-четени