Connect with us

Нюзрум

Емблематична депутатка на ДеБъ отказа да е на майната си в общата листа с ПП: Бях до тук!

Published

on

Няма да бъда кандидат за ваш представител в следващото народно събрание. Това написа във фейсбук Кремена Кунева, която беше депутат от „Демократична България“ в 48-ото народно събрание. Причината е, че в последния момент е получила предложение за неизбираемо място и е преценила, че не иска „просто да присъства в избирателните листи“.

„Не, не приключват усилията ми да преизграждаме всекидневно нашата държава, да опитваме да я правим по-емпатична, не отчуждена от хората, по-справедлива и по-почтена, да служи на гражданите – не да се самообслужва. Трудно е да се каже, че решението да не участвам в предстоящите избори е мое. Буквално в последния момент получих предложение за неизбираемо място и прецених, че аз нямам необходимост името ми просто да “присъства” в избирателни листи“, написа още тя.

„Моите битки винаги са имали за цел положителен краен резултат. Участието в гражданска квота съм приемала като кауза, т.е. да представлявам избирателите си в парламента, да се боря в името на гражданите“, пише още Кунева

Тя обясни, че в предишния парламент е участвала с каузи:- здравеопазването и образованието на децата, културата, социалните проблеми, домашното насилие и очовечаването на държавата през електронното управление и битката с корупцията. „За тези каузи работех и преди, ще продължа да го правя. Политиката беше и ще бъде за мен просто средство, за да ги постигнем – по възможност по-бързо. В тези няколко месеца разбрах, че ако политиката престане да бъде инструмент и се превърне в самоцел, тя бързо губи смисъла си. С това затварям темата за решението на ДСБ относно мен“, пише още тя.

„Темата не съм аз. България и децата ни са темата. Не е моментът, да се дърпаме помежду си, да ровим в собствените си вътрешно-политически грижи, да се занимаваме със себе си. Ще дойде време и за това, но не е сега. Сега трябва още повече да се мотивираме. В коалицията ПП-ДБ има много опитни професионалисти, които освен това са и чудесни хора. Намерете ги в листите и им се доверете. Те заслужават нашата подкрепа. Този път още повече от преди“, пише още тя.

Най-четени