Connect with us

Fake Harvard

„24 часа“ пусна зловещо тайно писмо от депутат от ПП! Това е края на партията на Киро в Бургас

Published

on

След като Кирил Петков тази сутрин обяви, че е предлагал своето водаческо място на бореца срещу горската мафия, бивш депутат от ПП, предложи нестандартен и различен поглед за финалното редене на листите.

“24 часа” го публикува без коментар и запазва анонимността на политика, който участва и в тези избори, по негова молба. Готови сме да се чуят и да публикуваме и други позиции в този дебат.

“Не симпатизирам на ултиматума на Александър Дунчев, че ако не го върнат водач на листата в София област, ще разказва за това, което се случва в “Продължаваме промяната” извън телевизионните студия.

Смятам, че драматургията на появяването му беше лоша и че неправилно създаде усещането за кариерист, който се бори за пост.

В същото време никой не оспорва и не се притеснява например от наличието на непоклатимия Константин Бачийски като водач на “Промяната” в Бургас въпреки неговите необичайни гласувания като депутат в последния парламент.

Първо, Дунчев можеше да приеме да е втори, защото има огромен авторитет в София област. И щеше евентуално да пребори първия от „Демократична България“, чието име не се сещам.

Но за Дунчев и за Зелените това отстраняване беше оценка. И той, както и много негови симпатизанти, не приеха тази оценка, която моите колеги им дадоха.

Защото съм свидетел на непрестанните опити на Дунчев да „прокара“ зелените позиции в ръководството на ПП. Свидетел съм на изключително силната му реакция, когато „Промяната“ подари земеделското министерство на БСП и не „извади“ от него Агенцията по горите. Ангажимент, който бяхме поели в предизборната кампания.

Свидетел съм как многократно на вътрешни сбирки Дунчев ни критикуваше, че това, което БСП и ПП правят, по нищо не се отличава от това, което е правил Борисов. Казваше ни го, но никога не допусна разкол.

Но управляващата коалиция беше важна и Дунчев, както сам описва себе си, се превърна в значка на ревера на ПП.

И съм убеден, че лекото „изместване“ на Дунчев от първо на второ място, когато е ясно, че ДБ няма влияние в София област и при ясната представа, че от този регион не може да влезе повече от един депутат, не беше коалиционно, а лидерско решение тихичко да се отърват от Дунчев, за да е по-спокойно в следващата коалиция.

И да, Дунчев получи предложение да „води“ друг град или регион, но той правилно прочете това като неодобрение на ръководството към неговите позиции по отношение на случващото се в горския сектор.

И ако около Дунчев има шум, в същото време никой от „Демократична България“ не се вълнува, че във важния Бургас, начело на листата застава Константин Бачийски. Въпреки че там има много силни и разпознаваеми десни фигури.

Този казус обаче е доста по-прост. През 2014 г. Бачийски е кандидат за евродепутат от Патриотите на Валери Симеонов и член на партия „Средна европейска класа“. На местните избори през 2015 г. вече е общински съветник, а на следващите местни избори и кандидат за кмет от името на „Средна европейска класа“, но не успява срещу Димитър Николов. През 2021 г. става депутат от “Продължаваме промяната” след големите битки за плажа “Корал”, където очевидно е одобрен от бащата на Кирил Петков – Петко.

Въпреки че знаехме неговата партийна връзка с Валери Симеонов, въпреки че бойкотираше изграждането на структури на ПП в Бургас и региона, този човек без никакви спорове отново е водач в Бургас.

И докато днес Кирил Петков с право обяви, че е щастлив, че по времето на неговото премиерство България е застанала на правилната страна на войната, като депутат от ПП как гласува Бачийски?

Той е единственият, неподкрепил декларацията на НС срещу агресията на Русия и в подкрепа на Украйна. Той е и един от двамата от ПП, гласували срещу даването на оръжие на Украйна.

Най-малко 5 са откровените проруски гласувания на Бачийски, което не тревожи Кирил Петков. Напротив.

И затова, безспорната фигура на Бачийски просто се вписва, без коментар като водач на листата на коалицията.

Никой не помни вече, че поради острата реакция на ИТН в парламента Бачийски не бе избран за шеф на комисията по антикорупция, защото няма да се бори срещу нея.

Всичко това прави Дунчев неприемлив, а Бачийски – доказан лидер в ПП.

А изборът между Дунчев и Бачийски е толкова прост и ясен, че не би трябвало въобще да стои“.

Най-четени