Connect with us

Нюзрум

Делян Добрев сензаионно в ефир: „Лукойл“ си призна, че днес бензинът трябва да е под 2 лева!

Published

on

Цената на бензина и на дизела в момента трябва да е под 2лв., защото ако погледнете цената на суровия петрол – 50 долара. Само че сега не е под 2 лв. Реално трябва да е 1.80 лв. Толкова беше през 2017 при по-висока цена на уралския нефт. Това вече никой не го спори. Това заяви пред Нова тв енергийният експерт от ГЕРБ Делян Добрев.

„Сега дори самите „Лукойл“ си го признаха. Преди 3 седмици на среща с икономическия министър казаха, че ще покажат печалба, която показва точно по 1 лев на литър. Защо се появи това левче? След началото на войната държавата издейства „Лукойл“ да купува евтино руски петрол. Компенсацията ще зависи от няколко неща“, обясни той. 

„Още първият месец ще е достатъчен, за да се генерират пари за подкрепа. Ако приемем това януари на второ четене, средата на февруари – началото на март ще се изплащат компенсациите. Може да бъде и 2 лв., може да бъде и 5 лв. Ако се свие групата на получатели на компенсациите, може да бъде по-голяма отстъпка, но ако се разшири до всички, може да е и по-малко от лев“, каза Добрев. 

„МФ вместо да ни обяснят как нещо не може да стане, да влязат в комуникация с ЕК и съм сигурен, че ще разреши да обложим с това фирма, която нарушава санкциите“, посочи той.  

Той припомни, че цената на суровия петрол и уралския нефт не са били по-ниски по време на управлението на ГЕРБ, но цените по бензиностанциите не са прехвърляли 2,50. 

„Клас прослужено време не е наше предложение, то си е на промяната. Г-жа Сачева друго питаше. Това не е работа на парламента. Минимална работна заплата не се решава в НС, а в МС. Вчера я вдигнаха, не знам дали забелязахте новината. Вдигнаха я на 780 лв. Коментират и ново увеличение от 830 лв. от първи юни. Сега се очакват избори и всички се надпреварват кой ще излезе по-хубав пред избирателите“, каза Добрев. 

Най-четени