Connect with us

Парламент

ГЕРБ дойдоха на среща с Денков, направиха го за смях: „Вие сте наш министър“, и си отидоха

Published

on

Среща с парламентарните сили в търсене на подкрепа за втория мандат организира номинираният за премиер от „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков.

На срещата, която започва в този час в парламента, дойдоха представители на „Демократична България“, БСП и „Български възход“. Поканата приеха и от ГЕРБ. Макар и с малко закъснение, към срещата се присъединиха и ДПС, забавени поради други ангажименти.

„Възраждане“ твърдо заявиха, че няма да седнат на една маса с ПП. 

Целта на срещата е да обсъдим кои могат да са приоритетите, които да ни обединят, обясни в началото акад. Денков.

Сред изброените от него приоритети са намаляване на неравенството в обществото, чрез увеличение и на минималната работна заплата, както и на заплатите на медици и учители, индексация на пенсиите.

За бизнеса се предлага облагане на свръхпечалбите в енергетиката, приемане на законите за плана за възстановяване и много други мерки.

След встъпителните думи от ПП помолиха медиите да излязат, но ГЕРБ се противопоставиха.

Като системна евро-атлантическа партия и с уважение към избирателите, ние много отдавна сме преценили щои са важните теми за България и сме ги поставили на обсъждане, обясни шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова. Считаме обаче, че този разговор е дълбоко закъснял. Търси се подкрепа за втория мандат, след като са изгорени много мостове.

Влизате в ролята на кукла на конци и зад вашия широк академичен гръб стоят номинациите на лидерите на ПП, обърна се Атанасова към Денков. И обясни, че те не могат да бъдат номинация в правителство, за което се търси консенсус. Поздравления за вас, ние ви познаваме добре, бил сте зам.-министър в наше правителство, имате своите качества,  каза още Атанасова. Силно ни притеснява, че без програма, без подписан официален документ от лидерите на партиите, нашият разговор ще се изчерпа дотук, допълни тя. Желая ви успех, ако намерите съмишленици, нашият вот ще го видите в пленарната зала, каза още Атанасова и тя и Томислав Дончев напуснаха срещата.

Най-четени