Connect with us

Нюзрум

Нинова сензационно: „Последните избори са фашификат!“ Дават Кирил и Асен на прокуратурата

Published

on

Корнелия Нинова потвърди, че е била свидетел на разговора, в който Кирил Петков е казал да се оттегли законопроекта и ще има даде кода за машините. Разговорът се е провел в пленарната зала на Народното събрание като той е отишъл пред тях и им го е заявил „Бяхме цялата група, какво е имал предвид да се обяснява”, добави лидерът на БСП от Пловдив.

„Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство.

„Нека се знае, че те поставят червени линии. Ако това е пречка за съставяне на правителство. Очаквахме друго. Да ти бъде червена линия хартиената бюлетина, тяхна воля”.

Според нея резултатите от последния вот са фалшифицирани.„ЦИК требваше да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките”, поясни лидерът на БСП.

Advertisement

Нинова обясни, че ще се обсъди дали ще сезират прокуратурата, но засега почти сигурно ще го направят.

Във вторник ще се разгледа бюджета за догодина. Попитана може ли  той да стане катализатор за съставяне на правителство, председателят на БСП обясни, че преди месец и половина поканили всички парламентарни групи да постигнат съгласие за годишната финансова сметка. „Има – няма правителство, бюджет трябва да има. Не можем да оставим хората през зимата на студ и глад”, категорична е Нинова. Тя вярвала, че ще постигнат съгласие с останалите сили. „Но не обвързвам приемането на бюджет със съставяне на кабинет”, добави лидерът.

Накарана да коментира думите на Настимир Ананиев, че БСП е партия за мокри поръчки, Нинова отвърна: „Явно „Продължаваме промяната” не са си взели никакви поуки”.

„Ние етикети не лепим, имаме си политика. ПП поставят като ултиматум оттеглянето на ИК от страна на БСП, няма да го оттеглим. БСП не нарушава законите на страната и второ – 47% от българите са за хартиени бюлетини, а 48% – за машини”, допълни соцлидерката. Увери, че диалог с ПП не са водили за съставяне на кабинет. „Те пристанаха за оръжията на ГЕРБ, ДБ и „Български възход”. Имахме различния за Ф-16”. Нинова каза, че все още може да бъде съставен кабинет в рамките на този парламент. „Не бързайте”, заключи тя. 

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени