Connect with us

Гербери

ГЕРБ погреба ПП: Вие сте временно и в държавата, и в парламента! Стискайте си „вълшебната флашка“

Published

on

Единственото, което ги вълнува е „вълшебната флашка“. Това обвинение отправи към ДБ и ПП шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, визирайки фиксацията на ПП и ДБ в машинния вот и електронния носител за резултатите от изборите. В декларация от парламентарната трибуна тя попита на кого поставят ултиматуми. „На кого предлагате да суспендира за пореден път Конституцията и да изтегля оттегля и предлага различни текстове, от това, което е гарантирал като свое предизборно обещание?“, обърна се тя към бойкотиращите заседанието.

Атанасова посочи, че е ясно кой иска да работи и кой иска бързи избори, да няма стабилност, да няма Еврозона, да продължат да растат цените на горивата, да се осъществи корупционния модел на батериите, които ще се чудим как да изхвърлим след няколко години. Отоворът – „тези, които докараха държавата до пропаст“.

Тези които сте в залата и осигурихте възможнст НС да работи и ефективно контролира служебно назначеното от Радев правителство. Тези извън залата явно не желаят то да е контролирано и да даде важните за България и обществото въпроси, които задаваме къ служебните министри.

Според Атанасова 155-те регистрирани са достатъчно, за да работи НС. „В залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото всички сме тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване. По изборен кодекс, гласуван за една нощ на разпети петък по техните правила, с тяхната ЦИК, с техните вътрешни министри, ние сме тук по волята на българските граждани. Отсъстват тези, които са в изолация и поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата“, обобщи тя.

И попита искат ли ПП и ДБ да търсят отговорни решения как държавата ни ще се справи с инфлацията. „Инфлацията, която в голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление. Как държавата ще понижава цените на горивата?“, ъточни тя и посочи, че Планът за възстановяване се е забавил, за да си вкарат лобистките батерии.

„Отговорните от ПП и ДБ ги няма да говорим по важните теми, както и по тези, които рязко застрашават сигурността на нашата държава – само на 300 км от нас се води война, границата ни ежедневно е атакувана от мигранти“, заяви Атанасова. И се закани, че двете партии никога няма да постигнат нулевата миграция от преди 2 г. Вие сте несъстоятелни да се справите с каквото и да е, добави шефката на ПГ на ГЕРБ. Според нея те може да са „временни посетители не само на държавата, но и на парламента“. И предупреди, че започват да изпитват „още по-сериозни съмнения вълшебната флашка ли им осигурява изборни победи“. „И при машините вотът е ясен – ясно е кой е първи, втори, шести и седми. Ясно е кой с няколко процента и с 20 депутата ще поставя ултиматуми на първата, втората и третата политическа сила“, ядоса се тя.

„Отговорност се носи в тази зала, не отвън, където инициаторът на онзи изборен кодекс за една нощ протестира. Ако имате смелост и отговорност – заповядайте, ние ще сме тук и ще отстоим ангажимента пред избирателите. ГЕРБ ще отстои правото на хората да избират как да гласуват. ГЕРБ ще защити демокрацията“, закани се Десислава Атанасова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени