Connect with us

Fake Harvard

Тая куха лейка Киро въобще не е разбрал Борисов сутринта: Другата седмица ще го съдя

Published

on

Ние винаги сме водени от принципа да решаваме проблемите на хората и да си спазваме обещанията. Няма как с тези предизборни обещания ние да дадем подкрепа за правителство, в което ГЕРБ е участник – в първия, втория или третия мандат.

Това коментира Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ в кулоарите на парламента,.

Ние ясно казваме: Първи мандат на ГЕРБ няма да подкрепим. Когато вторият дойде при нас – ще направим най-отговорната коалиция, която можем. За трети мандат не искам въобще да говоря, издърви се Петков. 

Първо, мандатоносителите на първия мандат трябва да си понесат отговорността и да направят всички възможни средства да има правителство, да имат подкрепа в парламента. Ние от началото сме казали и няма да се изметнем – ще бъдем конструктивна опозиция, първи мандат няма да се подкрепи, каза още Петков. 

След това ще дойде при нас. Така че – стъпка по стъпка. Но докато това се случва – целият народ в момента чака да има бюджет. Трябва да има увеличение на минималната работна заплата, на пенсиите. Да имаме данъчните кредити и всички важни политики, които сме казали, категоричен бе Петков. Според него би било пагубно, ако се продължи със съществуващия бюджет при настоящата инфлация. Ами ако не се сформира кабинет с първия мандат – това означава, че този бюджет може да стои до април-май, което е недопустимо, допълни съпредседателят на ПП. И призова партиите за отговорност и да разделят двете задачи, като се фокусират върху бюджета.

По повод изказването на Бойко Борисов от сутринта, Петков коментира с вид на идиот, който не е схванал нищо от изявата:

„От една страна казваше, че му иска оставката на министъра. От втора, вдига опорките на Делян Добрев. А от трета страна – следващата седмица имаме среща с него в съда, където ние го съдим за половин милион точно по тези казуси“, коментира разследваният Петков.

Най-четени