Connect with us

Парламент

Тома Биков смъкна панталона на оня от ПП с розовите вратовръзки и като взе тоягата…

Published

on

Пропорционалният принцип на разпределение на комисиите в парламента предизвика спор между народните представители.

„Тези хора срещу мен (бел.ред. депутатите от „Продължаваме промяната) не разбират какво ознаава нито политически консенсус, нито договорка между председатели на парламентарни групи, нито спазване на някакъв ангажимент, нито джентълменско спораумение. В 47-ото НС ни го демонстрираха. Тогава опозицията беше ясна: ГЕРБ, „Възраждане“, ДПС. Тези три парламентарни групи в 47-ото Народно събрание не получиха председателството на нито една комисия, защото тези хора се държат като дикататори и самодръжци на цялата власт. Сега избрахме подход, когато имаме силата на първата полтиическа сила – да водим разговори и да търсим консенсус. Те си мислят, че са овластени от бълагрския народ еднолично да управляват държавата. Постъпваха грозно с коалиционните си партньори затова и те им свалиха првителството. Затова другите им коалиционни поартньори (бел.ред. БСП) им казаха, че са им откраднали предизборната програм“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Искрен Митев от ПП отговори: „Правим принципни договорки, обсъждаме разпределения и трябва да се придържаме към този диалогизъм. Точно затова предлагам да се придържаме към тези принципни договорки. Ясно беше казано, че ще има пропорционалност и комисиите ще бъдат разпределени по този начин. Впоследствие, ако има мнозинство, тези комисии ще бъдат преразпределени. Това беше предложено точно от г-жа Атанасова“.

Тома Биков (ГЕРБ-СДС) от своя страна заяви, че тази пропорция трябва да бъде запазена, независимо от това дали има управляващо мнозинство. „Ако прилагахме принципите на ПП, трябваше да имате 0 комисии или да ви хвърлим Комисията по вероизповеданията. Вие увеличихте комисиите на 24, за да можете да си разпределите пагоните и всички да сте председатели на комисии. Твърдим, че трябва да имаме седем комисии. Кадровият ви потенциал не е достатъчен и за пет комисии„, обърна се той към „Продължаваме промяната“.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени