Connect with us

Fake Harvard

Македонският премиер ни светна: Киро ви предаде, започваме бизнес, пуска ни в ЕС

Published

on

Кирил Петков е склонен да продаде българските наионални интереси, за да тръгне алъш-веришът му с македонците! За това без да иска признава неговият колега Ковачевски.

Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България, тъй като решението, което ще се постигне, трябва да бъде приемливо и за двете страни и ще представлява основа за изграждане на добросъседски отношения, както и основа за бърз напредък на Република Северна Македония към пълна интеграция и пълноправно членство в ЕС, заяви премиерът на Северна Македония в интервю за МИА.

Интервюто бе дадено след двудневното му посещение в Брюксел и срещите с ръководителите на НАТО и ЕС. Ковачевски подчертава в интервюто, че за него от голямо значение е да бъде намерено равновесие между по-качествено и бързо решение, а стратегическа цел на страната е пълноправното членство в ЕС и това е най-главният приоритет на това правителство.

Надеждите са, че до края на френското председателство на 30 юни ще бъде вдигната блокадата от българска страна благодарение на ясна пътна карта, основана на разбирателство и компромис между всички страни и добрия тон на премиера Кирил Петков, заяви македонският премиер.

Ковачевски изтъкна, че решението на въпросите трябва да бъде в духа на европейските ценности, на взаимно уважение между двете държави и на запазване на достойнството на гражданите и в едната, и в другата държава.

Когато имаме такова решение, ще може да кажем, че е нещо, което може да се сподели. Аз не бих се обвързвал с дати, каза премиерът на Северна Македония, като уточни, че от тук нататък приоритетни с България е бъдат бизнес-отношенията.

Най-четени