Connect with us

Fake Harvard

Бойко цитира НСИ: При Киро и Асен 5 млрд лева са изтеки към Путин! Какво като му изгониха чистачките?

Published

on

„Да кажат, че аз съм казал, че трябва да се продължи договорът с „Газпром“, е абсолютна лъжа. Позволих си да им кажа да бъдат внимателни. Дадох като българин един съвет. Нашата политика е 100% диверсификация от „Газпром“ И ни удариха фейсбук. Ние не сме Северна Корея, не сме Русия, където фейсбукът да бъде спрян. Откъде дойде тази яростна атака. Може би, защото вчера казах, че ще докажа с факти. На 6 юли определи Атанас Атанасов за шеф на НСИ. БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни. Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България. А същият НСИ казва накъде изтичат парите от българската икономика. С близо 2 млрд. лв. се влошава търговското салдо в сравнение с миналата година. Вносът от РФ по време на санкции е нараснат със 160%. Това ли е откъсването от санкциите. Което показва къде изтичат капиталите на България, 5 милиарда са отишли при Путин“, каза на извънреден брифинг Бойко Борисов.

Вие, тези три партии, милиарди сте изнесли към Руската федерация. Най-значими ръстове са реализирани при нефтени материали за 1,4 млрд. лв., 228,5% се е увеличил вносът на въглеводороди. Само за 3 месеца управление на тези три партии България стана три пъти по-зависима от Русия. Това ли ни е евроатлантическата ориентация? Какво причиниха на Путин, че изгониха готвачки и чистички. Дали той няма да го преглътне?“, продължи Борисов. 

„Когато говоря за Слави Трифонов, не бих го нарекъл певец от миналото, а бих го поставил при най-добрите певци на България на всички времена. Неговите хитове се слушат навсякъде. От всичко, което прави напоследък, може би това е шоуто, което ще прави. Нашият, най-големият проблем на ГЕРБ беше, че нямаше опозиция. Имаше някакви шумни хора. Сега, когато ние сме опозиция, видяхте каква е разликата. Има различни формули на управление – президентски републики. Но това са големите държави“, каза Борисов по повод предложението на Слави Трифонов за референдум за президентска република. По-късно днес от ИТН уточниха, че искали полупрезидентска република.       

Най-четени