Connect with us

Нюзрум

Нинова бясна на Слави Трифонов! Обясни му защо няма как да докара Румен Радев сам на власт

Published

on

Корнелия Нинова определи като невъзможно референдум да реши дали да станем президентска или да останем парламентарна република, каквато идея даде по-рано лидерът на ИТН Слави Трифонов.

„Направи ми впечатление една дума – „да разбием”. ИТН в продължение на 3 парламента разбиваха възможността за стабилност, за сигурност, за създаване на редовно правителство, събориха кабинет. Това е разрушително като говорене, като излъчване, като действие. В тази много сложна ситуация, в която се намира светът и България имаме нужда от стабилност, от сигурност, от предвидимост, а не от  допълнително разбиване”, каза лидерът на БСП по бТВ.

„Г-н Трифонов казва – ИТН ще е гарант в парламента за този референдум. Нека да си припомним какъв гарант бяха за предишния референдум – никакъв, нищо не се случи в няколкото парламента с това, че използваха или употребиха гласа на народа в референдума. Бих призовала хората да помислят. Това, което Трифонов казва е невъзможно. Пак ще ги употребят за някаква емоция. Няма да стане, защото единственият орган, който може, който може да реши дали да станем президентска република се нарича Велико народно събрание. С референдум не може да се промени формата на държавно управление”.

Най-четени