Connect with us

Fake Harvard

ГЪРМИ СКАНДАЛ! ДАНС подхваща Киро и Асен, стотици милиони от „Газпром“ в техни офшорки

Published

on

„България имаше договор с „Газпром”и „Булгаргаз” трябваше да купува газ по 86 евро, само, че купува от една румънска компания , а тя е собственост на „Газпром- Швейцария”. България купува от тази компания до последния ден на кабинета  „Петков” газ по 110 евро. Пуснали сме сигнал до ДАНС, защото според нас час от парите отиват в едни офшорки на „Продължаваме промяната””, заяви Делян Добрев днес на пресконференция на ГЕРБ.

„Смятаме така, защото няма друго обяснение, защо вместо да купуваш директно от „Газпром” за 86 евро, ти купуваш за 110 евро. Кой печели от това?”, попита бившият енергиен министър.

Добрев подчерта, че правителството на Кирил Петков  през цялото време е купувало газ от Газпром за 110 евро, вместо да го купува за 86 евро.

Томислав Дончев заяви, че  изтича финансов ресурс от българската икономика.

„За периода януари -май България е станала три пъти по зависима от Русия. И докато числата са безпощадни, мен ме вълнува, че българската политика е задушена от лъжа и лицемерие. Имаш едно лидери, които водят анти -руска реторика и в същото време купуват руски газ на по-висока цена. Има и политически лидери, които се готвят  да протестират, да не се къпят и да стоят на студено, ако се поднови договорът с „Газпром” но нямат против да се купува газ през посредници от „Газпром”, обобщи Дончев.

Най-четени