Connect with us

Гербери

Разкритие на ГЕРБ: „Газпром“, „Лукой“, Киро Петков и Асен Василев откраднаха 7 милиарда лева за година!?

Published

on

„Писмата на Булгаргаз“ показват пълен провал.  По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Факт е, че от „Газпром „и от „Лукойл” българите губят по 20 млн. лв. на ден“. Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

 „Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку –  договорени са на 180 евроцена, ние го договорихме на 30 евроцена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана“, допълни той.

Той призова в новото НС да се внесе 100% диверсификация и независимост от „Газпром“. Според него това ще стане с търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, за да има повече предвидимост и устойчивост на цените.

„Затова аз декларативно се обръщам към колегите от другите партии – всеки, който е готов да подпише първите документи за диверсификация , става наш съюзник. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% за диверсификация на газ от „Газпром“, като доставките са за над 10 години.  

Втори закон – таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Да спрем грабежа на хората.

Трето, втората част на ескадрилата Ф-16. Ние или ще модернизираме ВВС с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят.

Четвърто-  100% диверсификации на руското ядрено гориво.

Пето-  Да спрат да  издевателствата с цената на тока.

Шесто- Съдебна реформа. От директно излъченото предаване по Дарик радио, разбрахме, че съдебната реформа за тях е вид бухалка. Ние сме готови на разговори по тази тема, ако решат да правят истинска съдебна реформа”, заяви Борисов.

Делян Добрев бе категоричен, че правителството работи за Газпром и Лукойл“.

„Българското общество плаща 10 млн. лева повече на ден за газ заради руските посредници и 10 млн. повече за гориво отново заради руските посредници. Правителство, което се прави евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром” и „Лукойл”. Никога в историята на България те не са печелили толкова, колкото сега. Разликата за една година заради посредниците е в размер на 3,5 млрд. за „Газпром” и 3,5 млрд. за „Лукойл”. Дали взимат всичките 7 млрд. или си ги делят с Кирил и Асен, това е въпрос, който вероятно никога няма да разберем“, заяви той.

Най-четени