Connect with us

Парламент

Социолог потресе Киретата: В следващ парламент вашата коалиция е със 100 депутати, Бойко и ДПС – също!

Published

on

При евентуален предсрочен вот електоралната картина след второ място няма да се промени, но с едно изключение – ИТН ще бъде на ръба на влизането и вероятно при едни следващи избори няма да премине бариерата. Това прогнозира в студиото на „Bulgaria ON AIR“ социологът Юлий Павлов.  

„За сметка на това ще участва партията на Стефан Янев, „Възраждане“, които ще имат гласове, сравними с тези на БСП и ДПС. В един следващ парламент, сегашните управляващи няма да имат 109 депутати, а около 100 максимум, ГЕРБ и ДПС няма да имат 93 депутати, а около 100. Останалите 40 ще бъдат от „Възраждане“ и „Български възход“. 

Продължаваме промяната започва с реформи в Антикорупционната комисия с издигането на Бойко Рашков начело на органа. Това е драстично разминаване с приоритетите на гражданите. Това не са приоритети за управление на държавата през следващите 6 месеца, а такива за предизборна кампания, добави той. 

По думите му важните аспекти за гражданите са повишаващите се цени и ниските доходи. „Вие можете да имате едно, две или три неща, които да са преди всички останали, а не 17. Осем са приоритетите на „Продължаваме промяната“, четири на БСП и 5 на „Демократична България“. Това е абсурдно от граматическа гледна точка“, категоричен бе той.

 Социологът Юрий Павлов изрази убеждението си, че всички трябва да се притесняват от служебен кабинет на Румен Радев, освен проруски настроените. 

Най-четени