Connect with us

Парламент

Предател на Слави беснее в ефир: Чакаме Кирил Петков да ни покани! Не знам за други напуснали ИТН

Published

on

„Продължаваме промяната“ ясно са заявили, че ще ни поканят, но до този момент никой от нас шестимата няма такава покана“.

Това каза раздразнено независимият депутат, който напусна групата на ИТН, Иво Атанасов пред журналисти.

По-рано днес от „Продължаваме промяната“ обявиха, че започват преговори за ново правителство паралелно с консултациите, които провежда президентът Румен Радев. За разговор от ПП ще поканят и шестимата независими депутати, напуснали групата на бившия им коалиционен партньор ИТН, стана ясно от съобщението до медиите. 

Аз съм изразявал моята позиция: най-доброто за България е да има правителство, за да има работещ парламент. Заради кризите, които ни връхлитат, планът за възстановяване, за който трябват нормативни уредби, дори и за да се продължат промените в КПКОНПИ и ВСС, трябва да се направи всички възможно за редовно правителство, каза той.

Мнозинството е проблем на този, който получава мандата, коментира той факта, че и с шестимата отцепили се ПП отново няма да има мнозинство, ако не получи подкрепа извън тях, БСП и ДБ.

На въпрос говорил ли е с някого от бившите си колеги в ИТН и очаква ли се още хора да се отцепят, Атанасов направо кипна: Аз не искам да притеснявам никого с такива разговори. Те трябва да решат изпълнила ли е ИТН обещанията си към гражданите? Не сме изпълнили нито едно. Засега не знам да има други да ни последват.

Най-четени