Connect with us

Парламент

ИТН разтресе парламента: Вече и Румен Радев ли е мафия! Кирил Петков предложи да плати 2,5 мрд. лева

Published

on

От вчера и президентът е част от мафията,  изведнъж и той стана ГЕРБ и ДПС. Зашото е свободен, независим и казва истината, понеже тя, гризната истина, не харесва на Асен Василев и Кирил Петков. Това обяви в декларация от името на ИТН депутатът Станислав Балабанов. От парламентарната трибуна той се оплака, че напоследък, когато говорели свободно и се придържали към фактите, ги наричали мафиоти. Това обаче бил фалшиви параван, зад който се крие безхаберието и некадърността на тези, котио щяха да промнят.

Блабанов припомни обвиненията на ИТН, че именно Кирил Петков е предложил 2,5-те млн. за МРРБ и строителството на магистрали. И попита някой чувал ли е премиерът да коментира главния прокурор Иван Гешев. Отново зададе въпрос колко души, заемали висши държавни постове  са били задъжрани от Бойко Рашков. Нито един. Извинявам се, един бе задържан и си втвърди избирателите“, добави той визирайки ареста на Бойко Борисов. И атакува властта за назначенията и за „смеейните кръгове, които разпределят постовете помежду си“. По думите му Никола Минчев не е председател на НС не защото не е уважаван като човек в кулоарите, а защото не спазва закона.

Да променяш, да реформираш, да се бориш с корупцията, да защитаваш честта и достойнството са качества, които да бъдат подплатени с дела, а не с фалшиви фрази, заяви Балабанов. Той не си спести и критиките за френското предложение по казуса със Северна Македония. По думите му француьите просто казвали: „вие пуснете Северна Македония, пък ние ще ви обещаем“. Но не било ясно кога ще се погрижат за правата на българите там, например.

Депутатът не спести критики и към шестимата, които напуснаха ИТН. „Те вече са почтени, нищо че ги разгираха на борсата, нищо че превърнаха парламента в тържище. Нищо, че не понасяха Асен Василев и Кирил Петков“, ироночен бе той.

Най-четени