Connect with us

Парламент

Скандал в парамента! ДПС даде Киро на Бойко Рашков: Купуват се депутати, Румен Радев го каза

Published

on

Действия на вътрешния министър Бойко Рашков срещу купуването на депутати, поискаха от ДПС по време на парламентарния контрол. Председателстващия заседанието Кристиан Вигенин от БСП обаче скочи като ужилен, отне думата на депутата и насочи оплакванията им към ДАНС.

В българския парламент се купуват депутати, заяви от парламентарната трибуна Джейхан Ибрямов от ДПС след като за пореден път от движението засипаха вътрешния министър Бойко Рашков с въпроси за тормоз над техни симпатизанти по време на изборите. И попита Рашков какво ще направи по въпроса.

Ибрямов дори се позова на по-ранното изявление на президента Румен Радев, че върви най-мащабното пазаруване на депутати в нашия парламент.

Тъй като изказването не бе по темата, а и липсвали доказателства, председателстващият заседанието Кристиан Вигенин от БСП го призова да се придържа към парламентарния контрол. Това не се случи, и Вигенин изключи микрофона на Ибрямов, който обаче продължи да търси съдействие от Рашков срещу купуването на депутати. „Който има информация, че някой купува депутати, да подаде сигнал до прокуратурата и ДАНС. Аз такива данни нямам“, заяви зам.-председателят на парламента. След това контролът продължи по обичайния си ред.

За пореден път Бойко Рашков напусна парламента без да отговаря на журналистически въпроси.

Най-четени