Connect with us

Парламент

Кошмарни новини за Кирил Петков след срещите на ГЕРБ с ДПС и Възраждане!

Published

on

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ-СДС. Това обяви пред журналисти в Народното събрание председателят на Движението Мустафа Карадайъ след края на разговорите между двете формации. Те се състояха в зала „Запад“ на парламента, предава БТА.

Вотът на недоверие към кабинета на Кирил Петков беше внесен тази сутрин в деловодството на Народното събрание с 59 подписа и мотивите към него. Той е за провала на правителството във финансово – икономическата политика.

„Това управление трябва си ходи, това е некадърно управление, което трябва да спре. Аз съм уверен, че ще намерим достатъчно гласове, дори от ИТН са разбрали, че това управление не води до нищо добро“ заяви Петров. И заяви, че най-доброто решение са избори възможно най-скоро. 

„Възраждане“ ще подкрепи вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков, заяви лидерът на партията и парламентарната група Костадин Костадинов.

„Ние първи заговорихме в този парламент за това, че правителството трябва да бъде освободено предсрочно и уволнено, така че от тази гледна точка, ако разполагахме с необходимия минимален брой подписи от 48, колкото са нужни, за да се внесе такъв вот на недоверие, отдавна щяхме да сме го внесли ние“, посочи Костадинов.

 „Растящата инфлация в резултат на неразумни мерки, външнополитическата намеса във вътрешните работи на България и  предателската политика спрямо Северна Македония“ са мотивите на „Възраждане“ да подкрепят вота на недоверие.

„След днешното изслушване на Теодора Генчовска на Кирил Петков трябва да му бъде повдигнато обвинение. И това е най-малкото, което може да последва“, каза Костадин Костадинов.

Той беше категоричен, че не са правени опити за привличане на депутати от „Възраждане“ за подкрепа на правителството.

Най-четени