Connect with us

Спор(Т)но

Съдът поиска една заплата на сина му, за да пусне бащата на национала Георги Йомов от ареста

Published

on

Срещу 15 000 лв. парична гаранция бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов – Цецко Йомов излиза на свобода. Това реши Софийският градски съд (СГС). Толкова пък е заплатата на сина му на „Армията“.

Йомов-старши е обвинен за стрелбата на Околовръстното шосе в София преди десетина дни и досега беше под домашен арест, определен от Софийския районен съд.

Втората съдебна инстанция се съгласи с повечето доводи на първата и не отмени, а само измени определението на СРС, като вместо домашен арест му определи парична гаранция.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Цецко Йомов е извършител на престъплението, но уточни, че има данни, че е действал след установено нараняване на синовете му и е налице личен мотив.

Магистратите частично се съгласиха с доводите на СРС, че съществува опасност от извършване на ново престъпление, но не с такава интензивност, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. В случая липсва и завишена обществена опасност, тъй като на пострадалите са нанесени само леки телесни повреди. Освен това Йомов доброволно е предал оръжието, отишъл е сам в полицията, има чисто съдебно минало и няма други противоправни прояви до момента.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Йомов ще бъде освободен след като внесе гаранцията.

Най-четени