Connect with us

Спор(Т)но

Оставка взриви спортното министерство! Руди Гела е пътник, протежето на Радев Радев лошо го оплю

Published

on

„Официално се оттеглям като съветник по спортните въпроси към министъра на младежта и спорта. Мотивите ми са както лични, така и професионални. Но дали съм се отказала от желанието си да помагам за развитието на българския спорт? Категорично –НЕ!”

Това написа във Фейсбук профила си проф. Даниела Дашева – съветник на министъра на младежта и спорта.

„Моите виждания обаче се различават от „официалните“! Именно затова взех решение да насоча усилията си към провеждането на срещи и разговори със спортните клубове по места! Там, където се раждат и правят първите си стъпки бъдещите шампиони ! Там, където в момента родителите са тези, които издържат детско-юношеския спорт на България. Там, където има остра нужда от нов модел на развитие и възможности за стимулиране на младите спортисти с престижни класирания.  Крайно време е някой да започне да чува гласовете на треньори, спортни специалисти и състезатели, както и да си зададе въпроса защо България е може би единствената страна в Европа, която извърши и продължава да извършва непрофесионални, и в последствие пагубни реформи в спорта. Крайно време е някой да осъзнае, че това трябва да спре.

Нееднократно съм писала и казвала, че спортът е специфична дейност, която се провежда и организира от специалисти. Трябва обаче и да се управлява от такива.  

Припомняме, че Дашева бе назначена във ведомството с личните протекции на Румен Радев. И щом така озлочести Руди Гела, значи дните на министъра са преброени.

Най-четени