Connect with us

Fake Harvard

Радев почти свали Петков от власт: Изморени сме от избори, но ако трябва, ще има нови

Published

on

Най-малкото в момента имаме полза от нови избори. Българите са изморени от избори. Това е крайна мярка, но над всичко трябва да бъде българският интерес и ако трябват нови избори…“.

Така президентът Румен Радев отговори на въпрос на журналисти дали е готов с нов служебен кабинет и на прага ли сме на нови избори.

Той бе помолен да коментира и думите на външния министър на Северна Македония, че до юни има възможност за развитие на отношенията между РСМ и България.

„Крайно неуместно и нездравословно е да се говори за Българи и да се поставят някакви ултиматуми. Натискът беше още по-голям миналата година. Аз и служебното правителство удържахме на този натиск два поредни съвета за разширяване. И аз, и служебното правителство показахме основанията и обяснихме много добре позициите на България и те се възприемат. Те просто трябва да се отстоят. Тук става въпрос за права на човека, за копенхагенски критерии, за език на омразата. Това са неща, които са несъвместими с европейските принципи и ценности“, заяви още Румен Радев.

Най-четени