Connect with us

Fake Harvard

Правителството пада най-късно до 30-ти юни! Кирил Петков със самоубийствен ангажимент към Франция

Published

on

Кабинетът на Кирил Петков ще падне най-късно до 30 юни! Това се говори между големите играчи в политиката.

Колкото и конспиративно да звучи, животът на нашето правителство зависи от Париж – от 1 януари Франция пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз от Словения и ще го задържи до 30 юни 2022 г.

Точно на края на френското европредседателство Кирил Петков ще даде „зелена светлина” за присъединяването на западната ни съседка към общността, въпреки многото обещания, че решение от такава важност ще мине през гласуване в парламента. 

„Приемането на Македония вече е договорено от правителството, измъкване няма“, категорични са много политически лидери, начело с Ангел Джамбазки и Слави Трифонов.

Жестът, остър противник на който е самият Слави Трифонов, ще накара „Има такъв народ” официално да напусне коалицията, което ще доведе до разпад на четворната коалиция, а президентът Румен Радев ще бъде принуден да насрочи нови предсрочни избори.

Най-вероятната дата на вота ще е в началото на октомври. Опасенията на партиите са, че ако бъдат свикани по-рано, избирателната активност ще е рекордно ниска заради изключително натегнатата ситуация покрай войната на Русия срещу Украйна, галопиращите цени и дори отпускарския сезон, когато малцина биха си нарушили ваканцуването заради поредното ходене до урните.

Предположенията са, че „Възраждане” на Костадин Костадинов също ще удари едно рамо за свалянето на кабинета, понеже, поне до момента, историкът от Варна също е доста чувствителен на тема Скопие в ЕС.

Както вече п исахме, пък самият Румен Радев събра преди няколко седмици членовете на последния си служебен кабинет, без Стефан Янев. Президентът им е казал директно да се готвят до месец-два да се връщат на министерските си постове.

Най-четени