Connect with us

Импийчмънт

И политологът на Радев влезе в боя срещу Петков и Василев: Срамувам се от тях! Продават България

Published

on

Искам да кажа няколко думи за имагинерните “алтернативни източници” на природен газ, за които говори правителството.

Първо, втечненият газ винаги ще бъде много по-скъп от това, което идва през тръбата. Купуваш на търг и наддаваш срещу други държави, като Германия, Холандия и пр. Колко си мислите, че ще платим, за да бием всички останали държави, които участват и те в търговете?

Второ, опорката, че парите по подписаните договори с Газпром ще минават “през трети страни” са абсолютна лъжа. Парите минават през сметка на Газпромбанк.

Трето, опорката, че ще ни излъжат в курса е абсолютна лъжа. Обмяната става за сметка на Газпром, тъй като договорът не предвижда плащане в рубли. Плащаме в долари или евро, както правят останалите европейски клиенти на Газпром.

Истинската причина, за мое най-голямо съжаление, е сервилността към най-могъщата държава в света и това, уважаеми приятели, е 100% истина. Политическият елит на власт е готов да жертва българския бизнес и потребилетлите в широкия смисъл на думата, за да бъде удобен. Срамувам се. Пиша това, за да може всеки да си провери информацията и да си направи съответните изводи. 

От Фейсбук профила на политолога на Румен Радев – Слави Василев

Най-четени