Connect with us

(О)позиция

Разкриха защо Киро, Асен и Слави ще се изтрепят за БНБ! За да не им лъснат стотиците милиони в офшорки!

Published

on

Eдно не разбирам в пуническата война за шеф на БНБ. Не осъзнават ли в Има такъв народ“, че отблъскващия им инат да наложат на всяка цена своя кандидат поражда нелицеприятни към тях въпроси?

Един от тях е този: защо е толкова важно за ИТН да овладее БНБ, ако не иска да спечели нещо или да скрие нещо?

Но в едно нещо  Слави е прав: не е нормално ПП да държи в ръцете си всички министерства и институции, контролиращи родните финансови потоци и евромилиардите от Брюксел.

Казано направо – ПП и ИТН са във война не заради чисти каузи и държавнически политики, а заради собствения си финансов комфорт, което е другото име на алчността.

Като гледам отчетите в Сметната палата за  благосъстоянието на министри и депутати от ПП и ИТН, в почуда се питам: не им ли стигат спестените милиони и натрупаните имоти тук и навън, та продължават да ламтят за още и още? За какво още се борят?

И така стигаме до сакралната тайна в лютата битка за БНБ: Гуверньорът на националната банка може да открие (или скрие) укрити банкови и офшорни сметки в странство…

Това е българският капитализъм по формулата на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече! Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед“.

При кого ли ще отиде банковата тайна за второто гърненце?

 Велизар Енчев

Най-четени