Connect with us

Парламент

ГЕРБ дава сензационна пресконференция! Десислава Атанасова намерила в пощата си 23 милиона лева

Published

on

Анонимен сигнал озаглавен „Спрете далавера за милиони в Русе“ получила в пощенската си кутия в Народното събрание шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, съобщи тя на брифинг в Народното събрание. 

До Ананасова са били адресирани документи за нарушения, свързани с обществена поръчка за изграждане на анаеробна инсталация за отпадъци на стойност над 23 млн. лв. по ОП „Околна среда“, провеждана от община Русе. Сигналът обаче не бил подписан от никого. 

В получения от Атанасова сигнал пишело, че консултат, който вероятно общината е финансирала, уведомява кмета на общината, че всички фирми, който са участвали в тази обществена поръчка, не отговарят на предварително обявените условия и въпреки това те са допуснати до класиране и вероятно техните ценови оферти са отворени и скоро ще бъде избран изпълнител. Всички участници са консорциуми, почти всички регистрирани по Закона за задълженията и договорите.

Видно от сайта на община, действително подадената информация в сигнала съвпада с данни от сигнала. Притеснявам се, че това е още един проблем, който ще даде основания на ЕК да има редица забележки не само по тази оперативна програма, но и по това как се разходват средствата в общините, посочи Атанасова. 

По думите ѝ въпросният сигнал е изпратен и до депутати от ИТН, ПП и ДПС. Атанасова ги призова да внесат сигнал заедно до МВР и Националния съвет по антикорупция. “ В противен случай ще остана с впечатлението, че депутатите от управляващото мнозинство крият такива сигнали“, допълни още тя. 

Най-четени