Connect with us

Парламент

БСП и „Възраждане“ на нож! Свиленски скочи: Има записи, които показват как получавате команди!

Published

on

Жесток скандал се разрази между представители на „Възраждане“ и БСП, предава „Трибюн“. Причината бяха обвинения от страна на Костадин Костадинов към социалистите, че вчера са присъствали на пленарното заседание и са взимали участие в комисиите, както и че са осигурили кворум, за да се проведат заседанията.

Георги Свиленски се възмути и призова „Възраждане“ да не се опитват да стъпват на раменете на БСП. Социалистът припомни, че именно „Възраждане“ и ИТН са имали предложения в Конституцията, но решиха да не влизат в зала, да не изказват мнение и да не подкрепят собствените си предложения. От „Възраждане“ пък се разсърдиха, че от БСП не са подкрепили предложението им да отпадне точката за двойното гражданство.

Освен промените в основния закон и кой къде е бил по това време, двете партии се скараха и кой повече се е застъпил за Паметника на Съветската армия. Според Свиленски „Възраждане“ въобще не протестирали, а докато от БСП защитавали паметника, групата на Костадинов е била в зала и „правела пърформънс“.

„Вие сте част от управлението, подпирате ги, а има и записи, които показват как получавате команди“, заяви Свиленски. Депутатката от „Възраждане“ Цвета Рангелова призова спорът да спре, защото не е красиво пред българските граждани да се карат на тема „нашата опозиция е по-добра от вашата опозиция“.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени