Connect with us

Нюзрум

Новият архитект на София плати на украинка да му роди близнаци, ще ги гледа с… мъж

Published

on

Арх. Любо Георгиев, който иска общината да настанява в частни празни апартаменти наематели, е кандидатът за главен архитект на София на кмета Васил Терзиев.

В момента бившият директор на общинското „София план“ е назначен за съветник на Васил Терзиев. Той отговаря за градоустройството и вече разполага със собствен кабинет в сградата на ул. „Сердика“, където се намира направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община. Преди седмица арх. Любо Георгиев черпи новите си колеги затова, че е станал татко, съобщава pik.bg

Прекрасна новина, която накара редакцията да потърси информация за щастливото семейството и съпругата на бъдещият главен архитект.

Истината се оказа като написана за холивудски филм, в който са спазени всички нови джендър-правила на американското кино. Георгиев наистина се оказа, че живее с бебенца-близнаци, родени преди две седмици. Изненадващо обаче баща на двете бебета не е арх. Георгиев, а Пламен Марков Марков. Пламен Марков се оказа дългогодишният интимен партньор на арх. Любо Георгиев, с когото живеят заедно от години в кв. „Гоце Делчев“ в столицата.

Близки приятели на Пламен и Любо разказаха пред медията ни, че двамата от дълго време са искали да имат деца. Тъй като в България все още е забранено, решили да заобиколят правилата като използват услугите на сурогатна майка.

Жената, износила дечицата на арх. Любо Георгиев и неговият приятел Пламен, е грузинка, която срещу добро възнаграждение е станала „майка“.

Проучването ни показа, че това не е единичен случай, а много гей-двойки мъже прибягват до този метод с наемане на утроба от жени от бившия соц.-лагер, които да износят децата им. След това „майките“ се отказват от родителските права и се прибират в родната си страна.

Любо Георгиев е част от групата „Екипа на София“, която подкрепяше кандидатурата на

Васил Терзиев за кмет на София. Сега той е получил обещание лично от кмета Терзиев, че ще бъде възнаграден с поста „главен архитект на София“.

Любопитна е и професионалната биография на арх. Любо Георгиев. Той е бил служител на бившия кмет Фандъкова, освободен след възложен одит на общинското предприятие „Софияплан“, което той оглавяваше. Георгиев е бил директор на общинското предприятие от 2017 до 2021 г. През това време той похарчи близо 1 млн. лв. за изработване на документа „Визия за София“. След освобождаването му от общинската служба той представя Визията като проект, изработен от новосформираната около него група, наречена „Екипа на София“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени