Connect with us

Парламент

Копейкин се появи бесен в НС! Грозни думи озвучиха залата, Желязков обяви съдбата му

Published

on

С остри думи започна пленарното заседание в парламента, където се гледа промените в Конституцията.

Декларация от трибуната направи Костадин Костадинов от партия „Възраждане“. „Правителството на България, съставено от ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ е съставено от престъпници“, започна той, визирайки съдебното решение относно демонтажа на Паметника на съветската армия.

По традиция Костадинов използва много цветист език.

По думите му, от 30 години страната е в беззаконие, което се е видяло преди два дни със „сцени на самозабравил се фашистки башибозук тук, в парламента“.

Той неколкократно нарече народните представители от другите групи „престъпници“.

„В парламента в момента в България вземат решения убийци. Убийците на един народ. Основатели на корупцията в България. Компаньонки, за които се носят легенди. Баш крадци и употребявани от американците бандити“, заяви той.

Костадинов заговори и за линч. „Свинщините се заплащат, а с отнемане, нараняване и проболяване на най-милото“, заяви той. „По-гнусна, долнопробна власт не е имало в България“, добави той. „Вие сте некачествени хора, неможачи“, добави той.

„Вие, които сте си въобразили, че можете да разполагате с държавата като проститутка, да я подмятате и продавате както ви хрумне, ще се сблъскате с правосъдието“, продължи Костадинов. Цялото му изказване беше в този дух.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков направи остра забележка на Костадинов: „Г-н Костадинов, налагам ви забележка и я налагам с ясното съзнание, че трябва да ви отстраня за 3 заседания най-малко, правилникът позволява, за изключително грозния език, който е изключително грозно лице на антипарламентаризма в нашата страна.

Но няма да ви отстраня от заседание, защото това от вас е търсена провокация, по подобие на онзиденшната провокация. Така че ви оставих да покажете, да разкриете същността на езика, на вашата естетика, за което не мога да ви благодаря. Така че ви налагам забележка“.

Явор Божанков от ПП-ДБ също се възмути от изказването на Костадинов и цитира негови думи: „подчовеци“, „фашистка измет“, „нечовешка сган“. Той го сравни със Сталин и Хитлер.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени