Connect with us

Гербери

Борисов попиля Терзиев: Не може да си толкова глупав! Защо не излезе без охрана?

Published

on

Никога Биби Нетаняху не ми е казвал „защо ходиш еди къде си“. Ние уважаваме единия и другия народ, хората и религиите. И в Палестина, като отида ме посрещат с парад и в Израел. Ние бяхме държава, която можеше да балансира.

Това заяви на събиране на ГЕРБ – жени в Казанлък лидерът на формацията Бойко Борисов.

Същото беше и с ЕС, Русия и Турция. Когато нападнеш с ракети цивилно население обаче и тръгнеш да завземаш независима държава, ние трябва да имаме едно наум какво може да се случи и на Балканите. Затова и позицията ни ясна и точна за подкрепа на Украйна“, каза той.

„Тази военна помощ, която гласувахме, с отпаднало значение за България, е полезна“, каза той.

Борисов припомни, че преди три седмици вече са гласувани страйковете.

„Никой няма такива на Балканите“, отсече бившият премиер и лидер на ГЕРБ.

„Толкова колкото жените на ГЕРБ са направили за българската армия, никоя партия не е правила. Тук специално трябва да посоча и министъра на отбраната тогава – Краси Каракачанов“, каза той.

„Един ден ще пишете как тази некоалиция е функционирала. Как всеки от всеки се пази. Всяка снимка и изказване става тема номер едно, скандал, дискусия. Онзи ден една стая просто и гледам по медиите – Борисов се настанил в на Тодор Живков кабинета.

Ама преди мен там беше Искра Фидосова. Никой не го интересува. Там е най-удобно, това е стая на парламента, аз си занесох кафе машина там, чай. Всички колеги идват там. Тя не е моя тая стая. Удобна е. Ама ето какво нещо е внушението“, каза той.

По думите му става въпрос за работни срещи.

„Най-близо от всички години сме до Шенген и до еврозоната. Влизането в банковия съюз и чакалнята на еврозоната е техническо. Решението да влезеш в еврозоната е само политическо. Да, има критерии сложени, но винаги когато има политическо решение, това може да се преглътне. Имаме ясни сигнали, че ако държавата е стабилна в този и вид, въпреки че вътре изглеждаме много зле, навън е точно обратното“, каза той.

„Отиваме на бюджета – помните ли, толкова се бяхме отчаяли след петте избора, че аз правех някакви предложения, за които даже Нинова излезе и каза, че аз съм виновен, че не съм излязъл да ги събера да направя правителство“, припомни той.

„В момента имаме по двете основни теми – Шенген и еврозона – огромен напредък, по правосъдната тема голям напредък, имаме и бюджет – да не е нашият, ние не мислим така, но с компромисите поне успяхме да защитим няколко милиарда по-малко дълг“, каза той.

„Не може да си толкова глупав. Той слага правителството заложник. Кирил го имам даже на снимки – по един метър пукнатини има. Вместо този кмет да ви заведат и да снимате паметника, че трябва да се ремонтира, той какво направи“, заяви Борисов по повод на решението за демонтаж на Паметника на Съветската армия в София от страна на кмета – Васил Терзиев.  

„Аз виждам умисъл. Кирил ми обясни на правилен език нещата и е прав, че трябва демонтаж. Ако беше излязъл без охрана Терзиев да разкаже всичко, нямаше да има тоя спор“, каза той.

Според него не е било случайно, че демонтажът е започнал точно, когато се е гласувал бюджетът. „Опозицията се възползва, нормално да не седи ей така“, каза той.

„Столичани избраха коневързите. Не знаех, че са пейки, мислех че е еко транспорт – отиваш, връзваш си коня. Те само харчат пари. Ние предупреждавахме, че в София ще стане това, което стана в държава. Затова сега златни арки, костенурки и коневързи“, каза той.

Най-четени