Connect with us

Нюзрум

Депутат на Слави взриви ефира с разказ за Киро, един генерал и Пеевски

Published

on

„Гледах с недоумение на председателския съвет унизителното поведение на Кирил Петков и генерал Атанасов, който присъстваше от „Демократична България“. Делян Пеевски не го коментирам, защото сме свикнали да го гледаме как изглежда и по какъв начин се изразява. И тримата се присмиваха на исканията на моите колеги журналисти, на нашите колеги журналисти, с пренебрежение и унижение подхождайки към тях, че не трябва да имат по никакъв начин достъп до кулоарите на политически парти“.

Това разказа пред Нова нюз Станислав Балабанов от ИТН по повод отказа на депутатите да приемат искането на медиите за осигуряване на по-добри условия за работа в парламента. Писмото бе подписано от над 85 журналисти, но на председателски съвет исканията бяха отхвърлени.

„Откъде накъде ще слухят, ще си говорят политиците, и от тях да мине, ще им сложим по някое друго осветление на мястото, в което се намират в момента, някой друг контакт, за да си зареждат телефоните и техниките, и дотам“, продължи коментара си той.

„Ние от опозицията се опитахме, разбира се, въпреки че нямаме това мнозинство там, да защитим журналистите и да им кажем, че не се прави по този начин.

В подкрепа на медиите бяхме „Има такъв народ“, „Възраждане“ и БСП, и между другото, за да бъда коректен, разбира се, и Никола Минчев, който беше част от групата на ПП-ДБ.

Сега слушам „Репортери без граници“, че ни пращат на около 80-о място по свобода на словото, но по-скоро вървим към място номер 200 с този подход в комунистическия партиен дом“, категоричен беше депутатът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени