Connect with us

Парламент

За 5 минути: Промените в Конституцията минаха и на трето четене в комисия, не е за вярване кой се появи

Published

on

Без никакъв дебат и още промени законопроектът за изменение на Конституцията мина и на трето четене в ресорната комисия в парламента, съобщава „24 часа“.

Депутатите се събраха веднага след края на заседанието, в което промените в основния закон мина на второ четене. По правило, съществени промени в законопроекта може да се правят само между първо и второ четене, но не трябва да излизат от обхвата му. Между второ и трето четене се правят само редакционни и технически поправки.

Изненадващо на заседанието пристигна Златан Златанов – депутат от „Възраждане“, въпреки че групата му напусна пленарната зала в знак на протест срещу промените. Той направи опит да спре промените до попълване на състава на комисията, която има 9 вместо заложените 12 членове, тъй като ИТН отказа да излъчи свои хора, а БСП изпрати само един. Останалите обаче не обърнаха внимание на предложението му и пристъпиха към гласуване.

В крайна сметка текстовете минаха с 6 гласа „за“ и един „против“ от червената Мая Димитрова. Златанов не гласува, тъй като заяви, че напуска комисията в знак на протест.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени