Connect with us

Нюзрум

Нов скандал с Митрофанова! Привикаха спешно шефът на БНР в СЕМ

Published

on

Скандалът с планираното и неизлъчено интервю с руския посланик у нас Елеонора Митрофанова продължава.

Съветът за електронни медии (СЕМ) взе решение на свое заседание днес да покани на разговор Управителния съвет и генералния директор на Българското национално радио (БНР) Милен Митев, съобщи БТА.

Поводът е неизлъченото на 16 декември интервю с посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова в предаването „Политически Некоректно“ по програма „Хоризонт“.

Предложението за осъществяване на разговор с Управителния съвет и генералния директор на общественото радио бе дадено от председателя на СЕМ Соня Момчилова. Тя припомни, че интервюто с руския посланик не е излъчено заради преценка на Програмния съвет на БНР.

„Това, което стои в моето съзнание като най-голям въпрос, е защо ръководството на БНР допуска да бъде упреквано в зависимости. Основанията за това са няколко. Веднъж, защото се кани посланик на страна агресор. Че е страна агресор беше признато от целия цивилизован свят, включително от България.

И въпросът е дали госпожа Митрофанова представлява другата гледна точка, или представлява гледната точка на една държава престъпник“, каза Пролет Велкова, член на СЕМ.

Според нея второто основание за съмнения в зависимости е защо точно Петър Волгин е трябвало да бъде автор на това интервю.

Габриела Наплатанова, член на медийния регулатор, посочи, че България не е прекъснала дипломатическите си отношения с Руската федерация и би било възможно да има интервю с руски посланик.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени