Connect with us

Гербери

Бойко Борисов взриви кулоарите с обръщение към Радев: Г-н президент, умолявам ви!

Published

on

Ние това, което бяхме поели ангажимент да подкрепим, сме подкрепили. Това, което следва и е изключително важно, е бюджетът. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод промените в Конституцията, цитиран от Блиц.

„Приемането на бюджета започна. Надяваме се днес, или най-късно утре да завършим. Всички параметри са ясни. Над 1500 проекта има в общинската програма. Имаше много спекулации ще се съберат ли данъците. Към 18 декември изпълнението на ДДС от сделки в страната е 98,4% от планирането. Данъците се събират, средства има, ще завършим годината с по-малък дефицит от заложения“ уточни Асен Василев.

Борисов коментира още, че оттук нататък ще се занимават само с бюджета, защото той касае абсолютно всеки човек.

„Има една тема, която аз лично разчитам президента Радев бързо да я реши е темата за Балкански поток, защото чакат в Унгария да излезе в Държавен вестник. За да остане само Австрия, където да концентрираме всичките си усилия. Умолявам президента да подпише по-бързо документа.

Износът е забранен от 1 януари, единственото, което може да се изнесе е това, което е внесено в страната към 31 декември да бъде преработено и изнесено. Но това е където има количества петрол, те се засичат.

Борисов коментира, че това е бил компромисът между партиите.

Йордан Цонев пък коментира твърденията за печалба от тези продажби. 

„Винаги има някакви такива данни, Някой сяда в някой кабинет и казва има вратички. Всичко е сметнато. На 31 декември агенция митници ще направи ревизия и всичко, което е останало в баките ще бъде описано . Ще бъде разрешено да се продаде само това, което би задръстило вътрешния пазар

Исках да кажа нещо за бюджета. Знаете ли, че това е безпрецедентен бюджет. В тази папка, която Борисов държи има 1500 проекта за всички общини. Ще има ползи за всички, Хората, които живеят в тези общини няма да бъдат делени по цвят и по партия. Това е безпрецедентно. Когато се говори за вреди от „сглобката“, трябва да се говори и за ползите.“, заяви Цонев.

На въпрос към Борисов дали все още той е най-големият приятел на Асен Василев в ГЕРБ: В тоя кабинет пръв той влезе, та трябва да ни върви на пари тази година“, каза Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени