Connect with us

Нюзрум

Политолог разкри какъв подарък правят управляващите на Радев

Published

on

Президентът се позиционира като основна алтернатива на това управление. Управляващите правят подарък на Румен Радев, като показват, че техният опонент е в президентството и ще му орежат правомощията. Легитимират го като основен свой опонент. Това заяви пред БНР политологът Димитър Ганев т Изследователски център „Тренд“.

Според него е недопустимо да се правят поправки в Конституцията заради един човек, визирайки промените в частта за служебното правителство. В случая дори не се прави закон за човек, а се прави конституционна реформа за конкретен казус, поясни той.

Ганев посочи, че служебното правителство е създадено за форма на решаване на политическата криза. Институт, който да приложи някакъв преход, в който да се стабилизира ситуацията в политически план. Това, което се прави в момента, е по-скоро да се влоши политическата ситуация и да се удължи политическата криза, уточни политологът.

По думите му дори след промените в Конституцията пак ще има кабинет, предложен от президента, но през задната врата. Той допълни, че Конституционният съд ще трябва да излезе със становище дали промените не са от компетенциите на Велико Народно събрание.

Никой не е печелил от политически сблъсъци в парламента. Ако има някой, който би спечели и поне не би загубил, е този, който стои отстрани, каза още Димитър Ганев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени