Connect with us

Нюзрум

Вежди Рашидов цъфна в bTV и размаха пръст: Разбирате само от кюфтета, кебапчета и костюми

Published

on

„Разбира се, че подкрепям протестите на хората на изкуството. Искам да поздравя Христо Мутафчиев. Той остана единствения биткаджия в името на българската духовност.

Очаквах много имена, много доказани имена да са до него и пред много млади хора. Младите сега тръгват, а някой трябва да ги води“, това каза Вежди Рашидов.

„Като министър съм казвал, че докато бюджетът за култура не стане 1% от БВП, не можем да говорим за бюджет за културата. Опростачването на нацията стана от унижаването на българската духовност и култура“, добави той.

„Всички министри са опитвали да вдигнат бюджета. Бюджет се вдига от финансовия министър.

Битки съм водил и с Дянков, и с Влади Горанов. Хората разбират до кебапчета и кюфтета.

Финансовите министри, докато не започнат да обичат културата и да спят в Народният театър, трудно ще се вдигне бюджетът. Не го разбират.

За тях – кюфтета, кебапчета и костюми. Това е разбирането за духовност“, посочи бившият министър на културата в сутрешния блок на bTV.

„На духовността да не отделяш средства е пагубно за нацията. Пари има, воля да дадеш няма.

Важното е пенсиите, едни надбавки – хората да са щастливи и доволни, да ги излъжем. В момента няма политика.

Едно от нещата да напусна изцяло политиката, можеше да седя отзад в парламента и да се обаждам, моралът не ми позволява. Деморализацията не е моят живот“, каза още той.

Случващото се в „Пирогов“ е простотия. Всяка власт решава да сложи братовчед си там, защото има едни поръчки. Никой не се занимава със здравето на българския гражданин и с лекарите“, подчерта Вежди Рашидов.

ГЕРБ няма. Там има едни млади хора, няма ги тези, с които започнахме през 2009 г.“, каза още той.

На въпроса какво би казал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов сега, отвърна: „Нищо не бих му казал, той не е малко момче. Стига съм го съветвал, има кой да му слюнчи ушите, всичките му гафове са от много акъл“.

Аз този човек съм го обичал, той не е лишен от качества, да имаше неадекватни действия между нас, но жив и здрав да е“, допълни Рашидов и посочи, че последно го е виждал преди пет месеца.

А на въпроса защо говори, че го е обичал в минало време, каза: „Защото вече не“.

Политиката е едно от най-големите ми разочарования“, категоричен бе той.

Рашидов коментира и политическата ситуация у нас: „ДПС са постоянен фактор в политиката. Сидеров управляваше преди със златното пръстче наляво, надясно. Такава е политиката. 

Никой не вярваше, че ще вземем място в Кърджали. Аз пробих малко бастиона на Доган. Не с ДПС, а с Доган бяхме в противоречие, но в цялата тази ситуация сега той е един от най-мъдрите играчи в политиката“.

Запитан приема ли Делян Пеевски като лидер на ДПС, отвърна: „Що не, какъв е проблемът? Че е повече килограми. То и аз съм“.

„Оставете „Магнитски“, това са едни американски дъвки. Аз Пеевски съм го попържил много яко, за разлика от мълчаливите агнета, медиите гърмяха много. 

Тошо Тошев ни срещна с Пеевски. Срещнахме се и водихме разговор, зад тази осанка седи един умен прагматичен човек. 

Що да не става? Сульо и пульо стана депутат. Умен човек пари прави, а той поне си ги декларира“, посочи Рашидов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени