Connect with us

Гербери

От последните минути! Бойко изригна: Онова хористче Асен Василев ние вкарахме във властта, Нинова е топ-спекулант

Published

on

„Много искаха да ме сменят. Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче. Благодаря на висшите партийци, че не са се подвели. Още имате нужда от мен. Много са подли, но още имате нужда от кучето. Аз ще ви кажа кога с Веждичката ще ходим да месим пластики.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко след като бе преизбран от съпартийците си отново да заеме председателския пост. Той коментира и войната в Украйна.

„Това не е военна операция, не е инвазия, не е някаква война. На границата недалеч от нашата се води война. Тук няма никакво оправдание да бъде пощаден агресорът. Винаги съм бил за балансирана политика, но когато има война, да се опитваш да я наричаш с други имена и да виждаш хиляди бежанци, майки с деца, да го наричаш военна операция, не.

Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, тогава има само един интерес и това е човешкият живот. Затова сме категорични“, каза той.

„Да кажеш, че си против санкции и против оборудване да се изпрати, от ГЕРБ се възмутени от това. Да тръгваш на евопейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции е несеризоно, добави Борисов.

Той посочи, че откакто е създал ГЕРБ винаги побеждава БСП и левицата вече не е големият противник на партията му. Попита и как младежите на ГЕРБ могат да имат влияние над бензиностанции като „Шел“ и ОМВ и заяви, че още юни започна да се вдига цената на всичко.

„Тогава казаха, че не дрънчало на война. А токът? Нашият Конфуций Томислав Дончев казва, че управлява коалиция на омразата. Защо, бе Томи? Защо да ни мразят, че са яли бял хляб по времето на нашето управление? Разхождаха се по нашия етаж. А когато президента Плевнелиев правеше правителство ние ги предложихме там съхористите (така Борисов нарича Асен Василев – б.а.). И за какво да ни мразят? Като сме били лоши защо са били през цялото време с нас?“, каза той.

Бороисов посочи, че в управляващата коалиция не се случвало нищо друго освен борба за постове и пари. За пример даде неразбирателството в коалицията за гуверньор на БНБ. Обясни, че от ПП имали кандидат, но той бил бакалавър, а му е нужна магистратура по закон. Затова сега предстоели законови промени, за да се понижат изискванията за конкретния човек. „Представете си за шеф на клон на банка ще се иска магистър, а за шефа на банката на банките бакалавър“, коментира Борисов.

Обърна се към министър Нинова с въпрос как една немска верига хипермаркети може да прави спекула за цените на олиото, когато управляващите правили най-голямата спекула с цената на тока за бизнеса. „Е ли е спекула да произвеждаш 50 лв. ток от АЕЦ Козлудуй и да го продаваш за 650 лв. на бизнеса. Вие уважаеми управляващи дадохте най-добрия пример за спекула“, каза той.

Обърна се към бившия финансов министър Владислав Горанов: „С каква джипка си сега?“ С този въпрос предизвика смях в залата. Питането му дойде по повод казуса, с джипа, с който Горанов се опита да пътува до Сърбия в края на миналата година, но колата бе конфискувана, защото била крадена.

„Правиха нарочни пресконференции в МВР. Оказа се, че не неговата джипка била крадена, а другата със същите номера. Не било компютри, а било компоти“, каза още Борисов.

„Кой болен мозък, когато цял свят по домовете си в COVID кризата, клатеше държавата и гореше маски – г-жа Нинова“, добави той и припомни, че от ГЕРБ предложили отдавна решение срещу ръстежа на цените на тока. „Парите не били на бизнеса, а на българския народ, ни отговориха“, каза още Борисов и посочи, че при ГЕРБ се вдигали доходите, а управляващиуте теглили дълг след дълг, а ръстът на икономиката бил с 1%.

„Засекретиха търговията с газ, въпреки че е на енергийната борса и за по 3 секунди крадат милиони. Предложихме им 3 пъти да дадат пари за църкви, джамии, синагоги, болници, читалища, детски градини. Златна опозиция, но не го приеха“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-четени