Connect with us

Гербери

Тома Биков хвана спатиите на ПП: Когато някой министър не им харесва…

Published

on

Общината дори не предупреди хората да си преместят колите, че може да има палежи и вандализъм

За протеста срещу БФС и ролята на полицията за неговата организация Tribune.bg разговаря с депутата от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Г-н Биков, кметът на София е имал власт да не разреши или да спре протеста срещу БФС, заявен като мирен, защо сега комисия за полицейското насилие?

Проблемът тръгва от самата организация на този протест. Първо хората бяха призовани – елате да протестирате. После кметът не беше съгласувал протеста със СДВР. След като нещата на протеста тръгнаха в нежелана посока, се стигна до – „какво да правим” и така до разгонване на протеста. Бях там – препълнени кофи с боклук, палежи, никой не предупреди хората да си преместят колите дори.

Кой координира цялата дейност, за да не се стигне до ексцесии?

Кметът координира цялата дейност заедно с МВР. И се питам по стечение на обстоятелствата ли министърът е бил полицай и е от системата?! Вътрешният министър не организира работата на МВР в случая, а главният секретар на МВР и СДВР. Затова ми е странно как колегите скачат и изискват от министъра, а не от главния секретар.

От ППДБ се сетиха, че вътрешният министър е избор на ГЕРБ?!

Нали същите хора с месеци обясняваха, че в правителството няма хора на ГЕРБ само Мария Габриел. Кирил Петков да обяснява. Това какво означава, като ги говорят тези неща?!

Че има договорки.

Според мен няма. Когато един министър не им хареса в даден момент, веднага става наш.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени