Connect with us

Гербери

Тежък удар повали Асен! ГЕРБ с позиция: Няма да го подкрепим

Published

on

Ние се отнасяме с резерви към предложените данъчни закони. Това е позицията на депутата от ГЕРБ Александър Иванов, който коментира предложението на финансовия министър Асен Василев и контра идеята на „Възраждане“ за промени в прага на кешовите плащания.

Той посочи, че и в ресорните комисии парламентарната им група не е подкрепила измененията. Същото е и отношението ни към ограничаване прага на плащанията в брой, заяви Иванов, като припомни, че ГЕРБ въведе настоящия праг. „Смятаме, че той изпълни и продължава да изпълнява своята функция. Няма да го подкрепим, не бива да се променя“, настоя Иванов.

„Предложеният пакет от Министерството на финансите и приет от Министерския съвет по данъчните закони са направени под предлог да се изсветли икономиката и да се повиши събираемостта. Ние смятаме, а и повечето организации, които изпратиха становище по тези законопроекти казват, че те ще повишат единствено административната тежест за гражданите, бизнеса, а и приходните агенции, които ще ги изпълняват“, подчерта депутатът.

Идеята на Мартин Димитров прагът да се намалява плавно той определи като „някакъв пазарлък“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени