Connect with us

Гербери

Борисов каза истината за вътрешния министър и обяви: Кирил ми се обади и…

Published

on

Когато дойде темата МВР, аз им казах, че трябва да е експерт, професионалист, отдалечен от всички. Предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време. Това обясни пред журналисти в парламента лидерът нас ГЕРБ Бойко Борисов относно назначението на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи. 

„Той отиде (Кирил Петков), консултира се и след това за Калин Стоянов го предложиха, аз се съгласих. Не съм говорил с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал“, подчерта той.

„Аз съм съгласен с Кирил Петков, много пъти им казвах, няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност“, добави той.

„Сега тези назначения са експерти, те си бяха там, те са назначавани от ПП, не от ГЕРБ“, изтъкна Борисов.

„От няколко месеца срещу Калин Стоянов ПП и ДБ започнаха война, защото той не се съгласи да безчинства по време на изборите. Носеха му списъци, сменяха поголовно всички. Той искаше да си назначава професионалисти. Аз нито веднъж не съм бил там, нито едно име не съм дал. Мога да отида на какъвто искате детектор на лъжата“, посочи той. 

„Аз не мога да защитя полицай, който рита паднал човек. Но не мога да се съглася да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения. това са две различни места“, уточни Борисов.

„Подкрепям двете анкетни комисии“, заяви той.

Той отново изтъкна, че в момента с Асен Василев работят много добре. Той е проявил разбиране по отношение на бюджета. „Ако всеки ден предизвикваме някакви скандали, за какво да съществуваме?“, попита той.

„Кирил Петков се е обадил да благодари на вота. Но не на мен трябва да благодари и не аз на него. Правителството сме го сглобили заедно. Вотът е успех и на двете партии“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Истинската драма ще дойде на ротацията. На 6 и 15 декември имаме важни дати за промяната на Конституцията“, прогнозира той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени