Connect with us

Нюзрум

Човекът до Бойко призна: Да, аз го направих! А Борисов дори…

Published

on

„Това е сигнална лампа към управляващите, с която искаме да им кажем, че решенията, които се вземат трябва да бъдат съгласувани – първо. И второ – да работят по-добре“. Така председателят на СДС Румен Христов обясни в парламентарните кулоари защо като лидер на по-малката формация в коалицията ГЕРБ-СДС е гласувал „за“ вота на недоверие срещу кабинета. Той подчерта, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е гласувал.

По-рано днес парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета „Денков“ за „несправяне в сферата на националната сигурност и отбраната“. „За“ вота гласуваха 71 народни представители, от които и един депутат от ГЕРБ-СДС, и 155 бяха „против“. Така правителството оцеля – БСП, ИТН и „Възраждане“ трябваше да съберат 121 гласа, за да съборят кабинета.

„Очакванията ни са по-големи. Големите неща, които ни събраха в тази (не)коалиция  са големите неща, свързани с покриване критериите за еврозоната, Шенген, плана за възстановяване и устойчивост, и разбира се основния годишен закон – Законът за бюджета. Ние им казваме, че важните неща, свързани с бюджета, непокриване на 
Маастрихтските критерии по отношение на инфлация и евентуално надхвърляне на допустимите 3% дефицит, са много важни за нас“, заяви депутатът.

Той бе категоричен, че в коалицията ГЕРБ-СДС няма драма. „Както се казва – юмрук сме, но имаме право на собствено мнение“, обясни Христов. Той добави, че изразява мнението на своите избиратели, които „са много недоволни, че едва ли не са „гумен печат“ и осигуряват безпроблемно съществуване на (не)коалицията“, а има въпроси, които ги засягат и те искат да бъдат решени.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени