Connect with us

Парламент

ГЕРБ и ДПС напуснаха залата, Нинова пребледня: Върнете се да свалим кабинета!

Published

on

ГЕРБ и ДПС демонстративно напуснаха пленарната зала секунди преди председателстващият заседанието Росен Желязков да обяви гласуване по вота на недоверие. 

Без тяхното участие обаче и вторият опит за сваляне на правителството с премиер акад. Николай Денков не бе успешен. БСП, ИТН и „Възраждане“ обединиха сили във вот на недоверие на тема национална сигурност, но не успяха да „счупят“ мнозинството въпреки острите престрелки между ГЕРБ и ДПС от една страна и ПП-ДБ от друга

66 гласуваха „за“ вота, 61 бяха „против“ и така вотът оцеля.

Минути преди гласуването ДПС поискаха оставките на двама министри. Те и ГЕРБ обвиняват ПП-ДБ, че са заформили нова пропутинска коалиция с БСП, ИТН и „Възраждане“.

Георги Свиленски от БСП поиска прегласуване и почивка. И поиска ГЕРБ и ДПС да се върнат. „Ако не подкрепяте правителството ако искат да се разграничат – да гласуват, не да излизат от зала! Ако наистина не подкрепят кабинета, да заповядат в зала, иначе лицемерието е ясно пред всички камери и български граждани“, настоя социалистът.

„Ако нямат доверие на този „проруски и пропутински кабинет“, да дойдадет да го свалят. Иначе, благодарение на ДПС и ГЕРБ България ще продължи да има този кабинет, още няколко седмици , поне до следващия вот“, заяви Георги Свиленски.

Депутатите са в 15-минутна почивка преди прегласуването.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени