Connect with us

Нюзрум

Листопад в ДПС! Карадайъ постави началото

Published

on

Есенният листопад в ДПС, който започна с оставката на председателя Мустафа Карадайъ и продължи с тази на заместника му Ахмед Ахмедов, тепърва започва, научи Lupa.bg.

Очаква се в скоро време да ги последват някои техни колеги от парламента, както и областни председатели на партията.

Вече е факт оттеглянето на Адлен Шевкед като Парламентарен секретар на парламентарната група. Според кулоарните слухове тя е заемала този пост заради близостта си с Карадайъ по чашка, въпреки че не била достатъчно компетентна за работата.

„Нещата зреят отдавна, има недоволство и от други депутати, от някои областни управители. Като цяло и Мустафа Карадайъ, и Ахмедов допуснаха грешки в организационен план. Освен това в определени общини откровено се оплакваха от двамата”, споделиха пред Lupa.bg депесари.

Като цяло парламентарната група била на прицел, защото благодарение на Карадайъ топло работно място в нея намерили куп безлични депутати. Именно те сега били на тръни кога ще се разделят с рахата, защото самият Ахмед Доган не толерирал посредствеността.

В контекста на обновлението в партията попадал и младежкият лидер Сезгин Мюмюн, който сега е депутат от Хасково. Той обаче също бил доверено лице на Мустафа Карадайъ, затова при първа възможност в ДПС щели да се отърват от него.

Оставката на Мустафа Карадайъ дойде неочаквано преди седмица и беше изпреварващ ход преди националната конференция на партията в началото на идната пролет. Официално от партията не оповестиха никакви причини, но от ДПС под сурдинка признават, че причините са и вътрешно-политически, и външно-политически – главно прекомерното му сближаване с южната ни съседка.

Най-четени