Connect with us

Гербери

Шефът на НС напуска страната до дни

Published

on

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще бъде на работно посещение в Република Северна Македония на 14 ноември 2023 г. Визитата е по покана на председателя на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери.

Програмата на посещението предвижда в 9.00 часа председателят на Народното събрание Росен Желязков да посети църквата „Св. Спас“ и да положи венец пред саркофага на Гоце Делчев. След това Росен Желязков ще присъства на събитие в Българския културно-информационен център в Скопие, на което ще бъдат раздадени ваучери за интернет обучения на деца с увреждания, техните родители и преподаватели.

В 11.30 часа председателят на Народното събрание Росен Желязков ще разговаря с председателя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери. След срещата председателите на парламентите на България и Република Северна Македония ще дадат изявления за представителите на медиите.

Председателите на законодателните институции на България и Република Северна Македония ще присъстват на откриването на изложбата „Сребърна Тракия“ в 13.00 часа в Археологическия музей на Република Северна Македония в Скопие. Експозицията е организирана от Националния археологически институт с музей при БАН и в нея са представени 1700 експоната от 18 български национални, регионални и общински музеи.

Най-четени