Connect with us

Импийчмънт

Радев схруска Денков: По логиката му – правителство незабавно да си подаде оставката!

Published

on

Президентът Румен Радев обяви, че ще се запознае с представените аргументи относно искането на премиера Николай Денков за предсрочно освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев.

„Реалните мотиви са известни отдавна, чухме ги в „онзи запис“, те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него“, заяви Радев.

Президентът добави, че е чул внимателно изявлението на премиера Денков от петък вечерта и допълни, че в закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателят на агенцията и сред тях, по думите на Радев, не фигурира липса на доверие от страна на Денков.

„По логиката на министър-председателя самото правителство трябва незабавно да си подаде оставката, защото огромното мнозинство от българите му нямат доверие“, добави Радев.

Той благодари на всички граждани, които са излезли и са гласували. Президентът поздрави всички нови кметове и общински съветници с победата.

„Всеки нов кмет идва с очакването за промени към и това за по-добро, но това е голяма отговорност“, заяви държавният глава.

„Местната власт ще трябва да се справи с последствията от ниската избирателна активност, която неизбежно влече и понижена легитимност“, допълни Радев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени