Connect with us

Гербери

Бойко Борисов с голямо решение за Григорова и „сглобката“

Published

on

„Имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. Дори и да ги призова да гласуват, това е против устава на партията, ще се съберат партийците и ще ме свалят.“ Това обяви в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той иронизира и поведението на кандидата за кмет на столицата от ПП-ДБ Васил Терзиев. „Скрил от дебат с Ваня Григорова. Защо се е скрил? Значи се страхува. От какво се страхува?“, попита Борисов пред кандидатите за кметове на ГЕРБ в Плевенско, които отиват на втори тур тази неделя.

„Сглобката последните две седмици тотално се счупи. Със спирането на „Хемус“ вчера заедно с пътя Велико Търново-Русе и Монтана-Видин, няма как да се приеме бюджет. Всички кметове, зад които стоя, са обещали тази инфраструктура да я има. Празни обещания не даваме“, повтори той тезата, която по-рано защити и край Ловеч.

„Така самозабравила се сглобка… не можем да гарантираме, че ще се случи“, каза още той и отново критикува решението на правителството за закупуване на бойните машини „Страйкър“, без да се гласува в парламента. Той посочи, че шефът на комисията по отбрана е „за“, но Борисов искал това да се гледа заедно с бюджета. „Да кажем, ще се въоръжаваме ли.  Когато гласувахме за Ф-16, те питаха дали тунелът на Петрохан не бил по-важен. Те не знаят къде се намира Петрохан, но тогава говориха само за пред българите, а сега взимат решения за „Страйкърите“, без да се гласува в Народното събрание. Защо спират „Хемус“, възмути се Борисов.

Той бе доволен от резултатите на партията в Долна Митрополия и новия мандат на Поля Цоновска. „Нея я даваха на една прокуратура, на втора. Не само, че се оказа невинна, но с 3 г. ядове, но хората си я избраха на първи тур, защото им направи толкова много неща. Към колегите от „Промяната“ – и тия номера приключват. Да, тормозят хората, но накрая „наказанието“ е – печели на първи тур“, каза той.

Най-четени