Connect with us

Гербери

Делян Добрев матира ПП-ДБ и смешната им пресконференция! Ето кои са на хранилката на „Лукойл“

Published

on

Хранилката на „Лукойл“ се оказва много голяма, на нея има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в отговор на пресконференцията на ПП-ДБ.

„От 31 октомври правителството трябва да започне да събира пари от „Лукойл“ – близо 3 млн. на ден, и да ги разпределя на хората по програма. Това са въпросните 73 стотинки. Ето тези текстове не искат колегите управляващи да приемат, защото нарушават финансовия интерес на „Лукойл“, заяви Добрев.

Той прочете текст от закона, приет януари месец, с който „Лукойл“ трябва да внася 70% от свръхпечалбите и да се връщат като компенсации на хората.

„Законът е приет януари, а вече 10 месеца, два поредни кабинета, пет месеца служебен кабинет, пет месеца кабинет на „Промяната“ не изпълняват закона“, заяви още той.

Депутатът от ГЕРБ съобщи, че на всички на брифинга ще бъде раздаден текста за промените на Закона за енергетиката, който партията предлага и който гласи, че от 31 октомври 2023 г. правителството трябва да започне да събира от „Лукойл“ по близо 3 млн. лева на ден.

„2,9 млн. лева на ден и да ги разпределя на хората по програма. Това са въпросните 73 стотинки. Тези текстове не искат колегите управляващи да приемат, защото тези текстове нарушават финансовия интерес на „Лукойл“ с близо 3 млн. лева на ден“, уточни Добрев.

„Това заседание е необходимо, защото преди седмица президентът наложи вето на закона за енергетиката. Припомням, че законът беше гледан в парламента в няколко безсънни нощи на енергийна комисия, на пленарна зала, защото управляващите твърдяха, че законът е важен и е ангажимент по Плана за възстановяване и устойчивост.

Сега изведнъж се оказва, че този закон за енергетиката не им е важен. ПВУ не им е важно. Всичко звучи много нелогично“, каза Добрев.

Най-четени